Tsomokos

Καυτό δίμηνο για ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών

Μπαράζ πληρωμών στα ασφαλιστικά ταμεία περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες το επόμενο 2μηνο, δηλαδή το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Συγκεκριμένα: Έως 28/2, οι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) και του τέως ΟΓΑ (αγρότες, κτηνοτρόφοι) να εξοφλήσουν τις εισφορές τους για το 2016, όπως αυτές έχουν προκύψει με βάση το προϊσχύον σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων. Έως 28/2, [...]

Ethniki
Καυτό δίμηνο για ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών

Μπαράζ πληρωμών στα ασφαλιστικά ταμεία περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες το επόμενο 2μηνο, δηλαδή το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Συγκεκριμένα:

  • Έως 28/2, οι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) και του τέως ΟΓΑ (αγρότες, κτηνοτρόφοι) να εξοφλήσουν τις εισφορές τους για το 2016, όπως αυτές έχουν προκύψει με βάση το προϊσχύον σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων.
  • Έως 28/2, όλοι οι μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) που ήταν ασφαλισμένοι στο τέως ΕΤΑΑ, στον τέως ΟΑΕΕ και στον τέως ΟΓΑ θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές τους υπέρ κύριας ασφάλισης και υγείας για το μήνα Ιανουάριο 2018, όπως αυτές προκύπτουν επί του 85% του 1/12 του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2016/ 2017 (καθαρό δηλωτέο εισόδημα 2016 συν καταβλητέες εισφορές του 2017 με βάση το καθαρό εισόδημα του 2016). Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένονται στα μέσα Φεβρουαρίου.
  • Έως 28/12 , όσοι επαγγελματίες έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών υπέρ επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ , θα καταβάλλουν τις πρώτες μηνιαίες εισφορές τους. Οι εισφορές αυτές θα είναι διπλές κάθε μήνα για το επόμενο 12μηνο, καθώς θα πρέπει να καταβληθούν εισφορές επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2016 (για το 2017) και επί του 85% του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2016/2017 (για το 2018).
  • Έως τις 29/3, θα πρέπει να “τρέξουν” οι συμψηφισμοί των εισφορών για την περίοδο 2015/2016. Οι λεπτομέρειες για κάθε αυτοασφαλιζόμενο θα αποτυπωθούν στα ειδοποιητήρια που θα έλθουν στα μέσα Μαρτίου. Όσοι δήλωσαν για το 2016 υψηλότερο καθαρό δηλωτέο εισόδημα σε σχέση με το 2015 και έτσι το 2017 κατέβαλλαν αναλογικά χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με εκείνες που έπρεπε, θα πρέπει να καταβάλλουν τη διαφορά. Όσοι δήλωσαν το 2016 χαμηλότερο εισόδημα,θα πρέπει να λάβουν ως επιστροφή τη διαφορά αυτή, εφόσον δεν έχουν χρέη προς τα ταμεία. Αν έχουν χρέη, η επιστροφή αυτή θα συμψηφιστεί με αυτά.
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121