
Στο στάδιο της συμφωνίας βρίσκεται το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος εξερχόμενο από συνάντηση που είχε με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαιώθηκε η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τόσο αναφορικά με την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων, όσο και με τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων.
Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και τα στοιχεία του προϋπολογισμού του, ανέφερε το ίδιο στέλεχος.
Πρόοδος σημειώθηκε και στο ζήτημα ενιαιοποίησης της είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με τη συνεργασία ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Τέλος, αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας συμφωνήθηκε η καθιέρωση κατώτατου πλαφόν.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 9/4

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 5-9 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 1 έως 5 Δεκεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση άνω των 10 εκατομμυρίων καρτελών ενσήμων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 13 – 17 Οκτωβρίου







