Τα ελληνικά νησιά δεν έχουν μόνο όμορφα τοπία, μοναδικές παραλίες και νυχτερινή ζωή. Έχουν και ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα, που προέρχεται από την ιστορία τους και τις πρώτες ύλες που παίρνουν από τη γη και τη θάλασσα τους. Αν βρεθείτε αυτό το καλοκαίρι σε ένα ελληνικό νησί μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους τοπικούς μεζέδες και να γευτείτε την εξαιρετική ποιότητα των νησιωτικών προϊόντων.
Αμέτρητα πιάτα, με συχνά περίεργα ονόματα, συνταγές με παραδοσιακά φαγητά, με φρέσκα ψάρια, τοπικά τυριά και κρέατα, ελαιόλαδο, μοναδικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, φρούτα και λαχανικά ξεχωρίζουν για την μοναδική τους γεύση.
Ο κατάλογος με τις παραδοσιακές νοστιμιές. Εμείς μπορούμε να σας δώσουμε ενδεικτικά μόνο “μία γεύση”:
Παστιτσάδα Κέρκυρας
Θεωρείται ως η βασική παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας και σερβίρεται σε γιορτές και εκδηλώσεις. Η παστιτσάδα είναι ένα ξεχωριστό κοκκινιστό με μυρωδικά όπως κανέλα, δάφνη, μοσχοκάρυδο και παραδοσιακά γίνεται με κόκκορα αλλά υπάρχει και παραλλαγή με το μοσχάρι. Οι παραδοσιακοί μάγειρες χρησιμοποιούν ένα μίγμα από μπαχαρικά, που λέγεται Σπετσιερικό και έχει τις ρίζες του στην αντίστοιχη ιταλική λέξη που σημαίνει φαρμακοποιός.
Κοτόπουλο τσερέπα από την Ιθάκη
Η τσερέπα είναι πήλινη γάστρα. Αφού προετοιμαστεί το κοτόπουλο σ’ ένα μεταλλικό ταψί με πατάτες και μυρωδικά μετά σκεπάζεται από πάνω για ομοιόμορφο ψήσιμο στα κάρβουνα…