
Έως 30 Ιουνίου θα έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και τη συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω ΕΟΠΥΥ οι προαιρετικά ασφαλισμένοι που δεν κατέβαλλαν τις εισφορές χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Σε αυτή την κίνηση προχωρά ο ΕΦΚΑ προκειμένου να μη χάσουν την ασφαλιστική ικανότητά τους οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με το σχετικό της σχεδιαζόμενης κίνησης στους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση δίδεται ασφαλιστική ικανότητα εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις προβλεπόμενες για κάθε περίπτωση εισφορές. Με τον Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) καθορίζεται, μάλιστα, νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και μεταξύ άλλων και οι εισφορές επί προαιρετικής ασφάλισης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των εντασσόμενων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων, στον Κλάδο Σύνταξης και Περίθαλψης ή σε έναν μόνο εκ των δύο Κλάδων, για τους οποίους αν και εκδόθηκε το Φ.Ε.Κ. υπολογισμού καθώς και η σχετική εγκύκλιος , δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο τρόπος καταβολής της εισφοράς.
Για αυτόν το λόγο από τον ΕΦΚΑ εξετάζεται εκ νέου παράταση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 30 Ιουνίου 2018.
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Howden Agents: Στρατηγική συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ»
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΚΑ: Συμπληρωματική σύνταξη μέσω του ν/σ για την επαγγελματική ασφάλιση

Τι ορίζει υπουργική απόφαση για την άδεια μητρότητας

Ν. Κεραμέως: Γρήγορες και εύκολες προσλήψεις μέσω κινητού τηλεφώνου

20 έως 24 Ιουλίου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 6-10 Ιουλίου

Καταργείται η περικοπή συντάξεων χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου

29/6 έως 3/7 οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ


















