
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε Ροδίτη ασφαλιστή, που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικά υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, που του το είχαν εμπιστευθεί με την ιδιότητα του εντολοδόχου κατ’ εξακολούθηση.
Ο μηνυτής ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα των ασφαλειών και ασφαλιστικών συμβάσεων και διατηρεί ασφαλιστικό γραφείο στη Ρόδο. Στο πλαίσιο της ανωτέρω επαγγελματικής του δραστηριότητας συνήψε τον Νοέμβριο του 2007 με τον κατηγορούμενο σύμβαση συνεργασίας. Του ανέθεσε συγκεκριμένα υπηρεσίες ανεξάρτητου συνεργάτη κι εκείνος ανέλαβε τη συμβατική υποχρέωση προς υποστήριξη κι υποβοήθηση του μηνυτή ασφαλιστή στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους συνεργασίας, γνωρίζοντας και συστήνοντας πελάτες στον ασφαλιστή και στη συνέχεια συνάπτοντας στο όνομα και για λογαριασμό του ασφαλιστή ασφαλιστικές συμβάσεις με τους πελάτες, να εισπράττει για λογαριασμό του τα ασφάλιστρα και να τα αποδίδει μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών από την έναρξη εκάστου ασφαλιστικού συμβολαίου.
Συνομολογήθηκε δε μεταξύ τους, ο κατηγορούμενος, ως ασφαλιστικός σύμβουλος – συνεργάτης, να λαμβάνει επί του καθαρού ασφαλίστρου τη συμφωνηθείσα μεταξύ του ιδίου και του μηνυτή «προμήθεια», η οποία ανερχόταν σε ποσοστό 15% επί του καθαρού ασφαλίστρου μειωμένου κατά τον αναλογούντα επί της προμήθειας φόρο ποσοστού 30%, το δε υπολειπόμενο ποσό, το οποίο προκύπτει από το μαθηματικό τύπο [μικτά ασφάλιστρα – (προμήθεια – φόρος προμήθειας)], να το αποδίδει ο κατηγορούμενος στον ασφαλιστή.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου
Πηγή:www.dimokratiki.gr
Σχόλια

Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Festival Alzheimer 2026: 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Φάρο ΚΠΙΣΝ
AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη: Το νέο «όπλο» στις ψευδείς αξιώσεις

Η μάχη κατά της ασφαλιστικής απάτης κερδίζεται στην πρόληψη

Τα “όπλα” στη φαρέτρα των ασφαλιστικών κατά της απάτης

Νεαρός εξαπάτησε 56χρονο με πρόσχημα ασφαλιστήριο (video)

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης

Έβερεστ: Απάτη 20 εκατ. με “αρρώστιες” ορειβατών και εικονικές διακομιδές

Συνεργασία ασφαλιστικών και αστυνομίας κατά της απάτης


















