
Τη στρατηγική της και τις βασικές στοχεύσεις της στο ζήτημα των ιατρικών πρωτοκόλλων θα καθορίσει έως το τέλος του έτους η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προκειμένου αμέσως μετά να κινήσει τις διαδικασίες κατάρτισης των σχετικών κωδίκων.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Πρόκειται, όπως σημειώνουν κύκλοι της Ένωσης, για μια εξαιρετικά απαιτητική και επίπονη διαδικασία η οποία θα απαιτήσει χρόνο και, βεβαίως, έναν ειλικρινή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τους εκπροσώπους των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, καθώς και της ιατρικής κοινότητας.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν, δε, ότι τα ιατρικά πρωτόκολλα στο βαθμό που τελικά συμφωνηθούν, θα είναι διαθέσιμα προς χρήση περί τα τέλη του 2020. Η Ένωση θα επιδιώξει την εφαρμογή νέων συστημάτων που θα έχουν την ίδια κωδικοποίηση και για τις δύο αγορές,ώστε άπαντες να μπορούν να τη «διαβάσουν».
Απώτερος σκοπός της ΕΑΕΕ είναι να επιτύχει τη σχετική κωδικοποίηση του κόστους θεραπείας και νοσηλείας, την εκλογίκευση των αποζημιώσεων που καταβάλλονται για τα νοσοκομειακά προγράμματα και την άμεση καταγραφή κάθε νέας ιατρικές εφαρμογής.
Σχόλια

Ξεκινάει αύριο το MDRT Day 2026
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
AI Act, Marketing και ο ρόλος της ασφάλισης
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Την παρέμβαση της EIOPA ζητά η Μ. Αποστολάκη για τα ασφαλιστήρια υγείας

Γιατί οι ασφαλιστές ζητούν οριζόντια εφαρμογή στις ΜΗΝ

Δικαίωμα στη Λήθη – Μια νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική αγορά

Επιστολή της Μ. Αποστολάκη στον Γ. Στουρνάρα για τις ασφαλίσεις υγείας

Πιστοποιήσεις ISO και ΕΛΟΤ ΕΝ για τα Medifirst

Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις

ΕΔΑ: Στο 6,2% ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ για τις ασφαλίσεις υγείας

















