
Θετική κρίνεται η πρώτη αποτίμηση της ασφαλιστικής αγοράς για την επίδραση που είχε η ρύθμιση της κυβέρνησης περί έκπτωσης 10% επί του ΕΝΦΙΑ για όσες κατοικίες είναι ασφαλισμένες.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Όπως αναφέρουν κύκλοι του κλάδου, από τις έως τώρα μετρήσεις προκύπτει ότι υπήρξε τόνωση της ζήτησης κατά περίπου 15% σε σχέση με το διάστημα που προηγήθηκε της θεσμικής παρέμβασης.
Οι ίδιοι εξηγούν, πάντως, ότι αυτό δε σημαίνει ότι ο στόχος επετεύχθη. Το αντίθετο, ο δρόμος είναι μακρύς και για να θεωρηθεί ότι το στοίχημα κερδήθηκε θα πρέπει ο κλάδος να καταγράψει πολλαπλάσια επίπεδα αύξησης της παραγωγής του.
Εξηγούν επίσης ότι, το πόσο θετικά μπορεί να λειτουργήσει η χορήγηση φορολογικού κινήτρου για την ασφάλιση των κατοικιών θα φανεί το 2024, όταν πλέον τα νοικοκυριά θα έχουν μία ολόκληρη χρονιά για να σταθμίσουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ και να αποφασίσουν το κατά πόσο αξίζει να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους.
Τα ίδια στελέχη σημειώνουν πάντως ότι, το κρίσιμο στοιχείο για τον κλάδο δεν είναι να πείσει τους καταναλωτές να ασφαλιστούν αξιοποιώντας φορολογικά κίνητρα, αλλά να τους πείσει για την αξία της ασφάλισης, να τους εκπαιδεύσει για το τι σημαίνει ασφάλιση, να τονώσει με άλλα λόγια την ασφαλιστική τους συνείδηση ώστε να μπορούν να αντιληφθούν την αξία της ασφάλισης των ζωών τους και των περιουσιών τους.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αυξήσεις έως και 246% φέρνουν τα νέα τέλη ακινήτων

ΠΟΜΙΔΑ: Τριπλάσιος φόρος για τα ακίνητα μέσα από ν/σ

Φυσικές καταστροφές: 4πλάσιο το κενό προστασίας στην Ελλάδα

Υδρόγειος: Ρεκόρ φερεγγυότητας 245,4% και ισχυρή ανάπτυξη το 2025

Κρατικός Ασφαλιστικός οργανισμός & κάλυψη 50% μέσω του ΕΝΦΙΑ

NatCat: Το μοντέλο κάλυψης και το χάσμα ενημέρωσης

Στα 40 εκατ. έφτασε η έκπτωση επί του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες















