
Οι παίκτες που ανταγωνίζονται στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου είναι πλέον πολλοί: Ασφαλιστικές εταιρείες, παραδοσιακά δίκτυα, ΕΠΥ, τράπεζες και direct ασφαλίσεις. Στην ασφαλιστική διαδικασία έχουν εμπλακεί και εκτός του κλάδου εταιρείες όπως αλυσίδες καταστημάτων, όμιλοι τηλεπικοινωνίας και πλατφόρμες με συγκριτική τιμολόγηση. Ανάμεσα στις εταιρείες που διεκδικούν μερίδιο στην αγορά είναι πλέον και η cosmote που ετοιμάζει πλατφόρμα συγκριτικής τιμολόγησης και σύμφωνα με πληροφορίες οι ασφαλιστικές εταιρείες είδαν πολύ θετικά την είσοδο της στο χώρο.
της Βίκυς Γερασίμου
Με τα ασφάλιστρα να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στον κλάδο, ο ανταγωνισμός συνεχίζει να εντείνεται από την είσοδο νέων παρόχων ή μεσαζόντων, απέναντι στους οποίους τα παραδοσιακά δίκτυα αντιτάσσουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την ανθρώπινη επαφή. Και ειδικά σε ότι αφορά τις On line ασφαλίσεις που πλέον έχουν αναπτυχθεί από πολλές πλευρές.
Η Alpha Bank στο Alpha Safe Auto παρέχει διαδικτυακή πλατφόρμα τιμολόγησης και δίνει τη δυνατότητα απευθείας πληρωμής του συμβολαίου.
Η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί ασφάλιση αυτοκινήτου με 22 ευρώ το μήνα και μηχανής από 11 ευρώ το μήνα στο winbankdirect και εκδίδει διαδικτυακά το ασφαλιστήριο.
Η Εθνική έχει το Ethniki Protect που κάνει επίσης on line ασφάλιση. Και ο ανταγωνισμός συνεχίζει να ξύνεται σε επίπεδο τιμολόγησης, προμηθειών και προϊόντων.
.
Σχόλια

Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Howden Agents: Στρατηγική συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ»
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

12,5 εκατ. ευρώ σε "ραβασάκια" για οχήματα χωρίς ασφάλιση και τέλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Διαρκή ηλεκτρονικό έλεγχο ζητά η ΕΑΕΕ

Πρόταση της ΕΑΕΕ στην πολιτεία για τις αποζημιώσεις τροχαίων

Αύξηση στα τροχαία με οχήματα που έχουν ξένες πινακίδες

883.103 περισσότερα ασφαλισμένα οχήματα σε μία διετία

Ολιστική πρόσβαση στο gov.gr θέλουν οι ασφαλιστές

Πόσες ζημίες «γράφουν» οι ασφαλιστικές στον κλάδο oχημάτων


















