
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπ. Εργασίας, κ. Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα αντλήσει 395 εκατ. ευρώ από το “Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών” (ΑΚΑΓΕ).
Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών του ΕΦΚΑ για την καταβολή των κύριων συντάξεων στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα, αυτόν το μήνα, θα αντληθούν 100 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο 100 εκατ. ευρώ, το Νοέμβριο 100 εκατ. ευρώ και, τέλος, το Δεκέμβριο 95 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ο ΑΚΑΓΕ πιστώνεται από κλιμακωτές εισφορές στις κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα ποσά που συγκεντρώνονται από τις εισφορές μπορούν να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων.
Τα ποσά που συγκεντρώνονται από το κράτος μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το 2019 για τον ίδιο σκοπό.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 3 έως 7 Αυγούστου

ΥΠΕΚΑ: Συμπληρωματική σύνταξη μέσω του ν/σ για την επαγγελματική ασφάλιση

Τι ορίζει υπουργική απόφαση για την άδεια μητρότητας

Ν. Κεραμέως: Γρήγορες και εύκολες προσλήψεις μέσω κινητού τηλεφώνου

20 έως 24 Ιουλίου οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ

Τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 6-10 Ιουλίου

Καταργείται η περικοπή συντάξεων χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου



















