
Περίπου 2.000 Διαμεσολαβούντες των ασφαλιστικών εταιρειών και ακόμη 1.000 που απασχολούνται σε υποκαταστήματα τραπεζών, κινδυνεύουν, τελικά, να παραμείνουν εκτός αγοράς για μεγάλο ακόμη δίαστημα, μη έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από το νόμο επαναπιστοποίηση.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου παρήλθε χωρίς να έχουν επανα-πιστοποιηθεί 3.000 διαμεσολαβητές, πολύ περισσότεροι δηλαδή από τους 2.000 που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, από κοινού με τους θεσμοθετημένους φορείς του κλάδου, ασκούν πιέσεις στο υπουργείο Οικονομικών ώστε κατ´ εξαίρεση φέτος να νομοθετηθεί παράταση της προθεσμίας για την 31η Μαρτίου.
Ο χρόνος τρέχει κι όσο δεν αναλαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία τόσο το πρόβλημα στην αγορά θα επιτείνεται, δεδομένου ότι 3.000 διαμεσολαβούντες ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός αγοράς, ότι κι αν αυτό σημαίνει για τους ίδιους, τις εταιρείες τους και τους ασφαλισμένους.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Οι παράγοντες που ανασχηματίζουν την αγορά οχημάτων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΠΝΠ: Παράταση στις επαναπιστοποιήσεις μέχρι 30 Ιουνίου

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και ο ρόλος του στις ανθεκτικές κοινωνίες

Οι προτάσεις στην 8η Συνδιάσκεψη ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας

EAEE και ΕΙΑΣ εκπαιδεύουν κατά της ασφαλιστικής απάτης

Ξεκινάει το MDRT Day 2026

ΣΕΜΑ: «Tο “μαζί” σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ»

















