
Τους ελέγχους για όσα προβλέπονται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση εντείνει (από Σεπτέμβρη) σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
του Νίκου Μωράκη
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αρμόδιο τμήμα της εποπτικής αρχής σε ελέγχους που ήδη διενεργεί, εξετάζει κατά πόσο εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες που ισχύουν από την εφαρμογή της IDD και την ενσωμάτωση της στην ελληνική έννομη τάξη. Στα ζητήματα μάλιστα που εστιάζουν είναι και η διαφάνεια στις σχέσεις των διαμεσολαβητών, των εταιρειών και των πελατών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα διενεργήθηκε σε γνωστό ασφαλιστικό γραφείο σχετικός έλεγχος από την ΔΕΙΑ, με όλες τις διαδικασίες να βαίνουν ομαλά. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι κάθε παρόμοια ενέργεια είναι στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της ΤτΕ και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΤτΕ: Πίνακες επιτυχόντων στις εξετάσεις Οκτωβρίου 2016

Ο δεκάλογος της ΤτΕ για τη Συμπεριφορά των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Διακοπές χωρίς ενοχές

ΤτΕ: Τι έδειξαν 7 επιτόπιοι έλεγχοι σε ασφαλιστικές

Στη βουλή ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για το ν/σ επαγγελματικής ασφάλισης

Ένα βήμα πριν τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΤΕΑ - ΟΑΠΕΣ

Το πρότυπο του 360° Wealth Insurance



















