
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ”, ο Γιώργος Μαυρέλης, νέος Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου Interamerican και επί μία εξαετία Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Marketing, μιλά για τον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας, στη διαδικασία του οποίου έπαιξε και ο ίδιος ηγετικό ρόλο:
Ερώτ.: Tο anytime.gr της Interamerican έχει γράψει ιστορία και έχει φέρει μια μεγάλη αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά… Πείτε μας πώς ξεκίνησε αυτή η ενέργεια, πού χρειάστηκε περίσσευμα τόλμης;
Αν μελετήσουμε τις αγορές σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες στις οποίες η ασφαλιστική βιομηχανία κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση και η ασφαλιστική συνείδηση του πληθυσμού είναι αναπτυγμένη, θα παρατηρήσουμε την ύπαρξη και τη λειτουργία αρκετών παράλληλων Δικτύων Διανομής.Τα Δίκτυα Ασφαλιστικών Συμβούλων απαρτίζονται κυρίως από επαγγελματίες Financial Planners, οι οποίοι προσφέρουν σύνθετα και εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά και υψηλού επιπέδου ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους. Οι συνέργειες ασφαλιστικών εταιρειών και τραπεζικών ιδρυμάτων έχουν δημιουργήσει το Δίκτυο Bankassurance, μέσω του οποίου προωθούνται ασφαλιστικά προγράμματα σε διάφορους τομείς, προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες του πελατολογίου των τραπεζών, ενώ όσον αφορά στα Δίκτυα Μεσιτών και ανεξάρτητων Συνεργατών, αυτά έχουν τη δική τους πολύ σημαντική θέση στην αγορά. Ανάλογη κατάσταση διαμορφώνεται, με πρωτοπόρο την Interamerican, σταδιακά και στη χώρα μας. Επισημαίνω ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να αντιληφθούν τις σημερινές αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, ο οποίος είναι περισσότερο από ποτέ ενημερωμένος, ευαίσθητος, επιλεκτικός, «κινητικός» και λιγότερο πιστός στις εταιρείες. Αυτός ο νέος κόσμος πλέον ενημερώνεται, αγοράζει, συνομιλεί, ακόμα και «επαναστατεί» μέσω του διαδικτύου και η ασφαλιστική αγορά οφείλει να έχει θέση και εκεί, προσφέροντας απλά και σύγχρονα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Δίκτυο των Πρακτόρων με τους οποίους συνεργάζεστε, δεν αντέδρασε για τον άμεσο ανταγωνισμό του Anytime;
Οτιδήποτε καινούργιο δημιουργεί ερωτήσεις, σκέψεις, ενστάσεις και προβληματισμό. Η Interamerican με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, από την πρώτη στιγμή, εξήγησε σε όλους τους συνεργάτες της τη στρατηγική της για ανάπτυξη όλων των καναλιών διανομής των προϊόντων της. Η στρατηγική αυτή εκφράζει μια απόλυτα πελατοκεντρική προσέγγιση, καθώς επιθυμία μας είναι τελικά η διευκόλυνση του πελάτη στην επαφή του με την Εταιρεία. Επιπλέον, η Interamerican έδωσε σε όλους τους συνεργαζόμενους Πράκτορες και Μεσίτες τη δυνατότητα να διαθέτουν και οι ίδιοι το αντίστοιχο πρόγραμμα του Anytime στους δικούς τους πελάτες. Σήμερα, μετά από ενάμισι περίπου χρόνο λειτουργίας, το Anytime δεν αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης με τους συνεργάτες μας, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί αυτή την αναπόφευκτη πραγματικότητα, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί η παραγωγή τους για την Εταιρεία μας.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, τεύχος 12, Σεπτέμβριος 2012. Γίνετε συνδρομητές στο asfalistikomarketing.gr και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα, όλων των τευχών του περιοδικού. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 210 9578130-2 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.asfalistikomarketing.gr
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

6 ασφαλιστικές στη λίστα Fortune Greece 100

Η Interamerican συμμετείχε στο Coachathon 2025

Στον Γ. Κώτσαλο τo “Βραβείο Τιμής” των Insurance Awards Filippos Morakis 2025

Ανθεκτικότητα του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας

Interamerican: H Ομάδα Βοηθείας “σώζει” τα Χριστούγεννα






