
«Λάδι στη φωτιά» του υψηλού πληθωρισμού έριξαν και τον Αύγουστο τα ασφάλιστρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Ασφαλίσεων παρέμεινε στο +7% σε ετήσια βάση, ενώ στο +1,9% διαμορφώθηκε η μεταβολή στα ασφάλιστρα οχημάτων.
Σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα υγείας, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 5,6% ο Δείκτης Τιμών Ιατρικών Προϊόντων, κατά 2,8% ο Δείκτης Υπηρεσιών Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης και κατά 2,1% ο Δείκτης Τιμών Νοσοκομειακής Περίθαλψης. Αντίθετα, ο Δείκτης Τιμών Φαρμακευτικών Προϊόντων υποχώρησε κατά 1,3%.
Υπενθυμίζεται ότι τα ασφάλιστρα υγείας παραμένουν στο +7%, μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να περιορίσουν στο ίδιο επίπεδο τις αυξητικές μεταβολές των τιμολογίων τους. Ωστόσο, μένει να φανεί σε ποιον βαθμό θα επηρεάσει την εξέλιξη των ασφαλίστρων η εφαρμογή του Δείκτη Κόστους Υγείας, τον οποίο ανακοινώνει πλέον η ΕΛΣΤΑΤ.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Το νέο πλαίσιο για την κρατική αρωγή και τις ασφαλιστικές
H ψυχολογία στην πώληση και η διαχείριση της άρνησης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Όταν οι νόμοι φέρνουν έσοδα στις ασφαλιστικές

Η ανάπτυξη στην ασφάλιση χτίζεται με τεχνολογία, εμπιστοσύνη και ανθρώπινες σχέσεις

Πολιτική και ιδιωτική ασφάλιση: Το στοίχημα της εθνικής συνεννόησης

Επιστολή της Μ. Αποστολάκη στον Γ. Στουρνάρα για τις ασφαλίσεις υγείας

ΕΔΑ: Στο 6,2% ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ για τις ασφαλίσεις υγείας

Ανεξάρτητη Αρχή: Στο 8,2% οι αυξήσεις στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας


















