Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για το περιβάλλον, η Interamerican ανέλαβε τη χορηγική υποστήριξη επιμέρους λειτουργικών αναγκών του Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί η ΜΚΟ “AΡΚΤΟΥΡΟΣ” στον Αετό Φλώρινας για ένα χρόνο. Πρόκειται για ενέργεια που εγγράφεται στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας “Πράξεις Ζωής”. Με την υποστήριξή της αυτή, η Interamerican προσυπογράφει έμπρακτα το κεντρικό μήνυμα του οργανισμού για την προστασία του οικοσυστήματος και της άγριας ζωής. Ο Κτηνιατρικός Σταθμός του “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ” φιλοξενεί αρκούδες και λύκους που προέρχονται από αιχμαλωσία και χρειάζονται ειδική φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη. Ο σταθμός στελεχώνεται από τέσσερις κτηνίατρους και έχει περιθάλψει περισσότερα από 60 ζώα. Φωτογραφία: Ο Ν. Γραμμενόπουλος, Διευθυντής του Περιβαλλοντικού Κέντρου του “ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ” στον Αετό Φλώρινας, με τον Γ. Ρούντο, Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ της Interamerican.
Ο “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” ιδρύθηκε το 1992, από τον Γιάννη Μπουτάρη με στόχο να τερματίσει το φαινόμενο της αρκούδας-χορεύτριας. Σήμερα λειτουργούν δύο πρότυπα καταφύγια άγριας ζωής για την αρκούδα στο Νυμφαίο και για τον λύκο στην Αγραπιδιά Φλώρινας, ενώ ο οργανισμός εργάζεται ευρύτερα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διαχείριση του περιβάλλοντος στους ορεινούς όγκους της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
Η Interamerican παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), συμμετείχε σε δράση εθελοντών με ομάδα εργαζομένων για τον καθαρισμό του λόφου Φιλοπάππου, που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας της εταιρείας για τη φύτευση δενδρυλλίων ελιάς στον λόφο. Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικές δράσεις της Interamerican ο Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Εταιρείας, τόνισε: “Η κλιματική αλλαγή σηματοδοτεί μια δραματική πραγματικότητα, που δεν πρέπει να επισκιάζεται από την οικονομική κρίση, με την οποία άλλωστε συνδέεται. Χρειαζόμαστε μια εκ νέου ιεράρχηση των αξιών μας με προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και την τροφοδοσία της πράσινης οικονομίας ειδικά στον τομέα της ενέργειας, με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών”.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ε. Κατσουλάκη: Σύγχρονο storytelling, ΑΙ και αυθεντικότητα

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

Το μέλλον της ασφάλισης είναι υβριδικό & βαθιά πελατοκεντρικό

Interamerican: Στην κορυφή των “AI in Marketing Awards 2026”

Ο Αστικός Πολιτισμός του είδους των ανθρώπων και η “φωνή” στα ζώα

Η Interamerican στο διάλογο για την ανθεκτικότητα στο Delphi

AI με ανθρώπινο έλεγχο: «Η εμπιστοσύνη δεν αυτοματοποιείται»


















