
Σε αδιέξοδο δείχνει να οδηγείται – τουλάχιστον προσώρας –η προσπάθεια της Anthem να εξαγοράσει την Cigna , καθώς η δεύτερη απέρριψε την πρόταση ύψους 47 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η πρώτη, χαρακτηρίζοντας τους όρους της ανεπαρκείς.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική ζωής στις ΗΠΑ, Anthem, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι προσφέρει στους μετόχους της Cigna 184 δολάρια για κάθε μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε τίμημα 18% υψηλότερο από την τιμή που έκλεισε η μετοχή της Cigna την Παρασκευή 19 Ιουνίου.
Με βάση το προτεινόμενο deal η Anthem θα μπορέσει να πλησιάσει σε μέγεθος την UnitedHealth που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Anthem, μετά τη συγχώνευση, η εταιρεία θα έχει ετήσια έσοδα άνω 115 δισ. δολαρίων και να εξυπηρετεί περί τα 53 εκατ. πολίτες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν οι συνομιλίες διακόπηκαν, όμως την Κυριακή η Cigna ανακοίνωσε ότι ένα πιθανό deal με την Anthem θα είχε – «υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις» – σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, τους γιατρούς και τους επενδυτές και των δύο εταιρειών.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, στη δημοσιότητα δόθηκε επιστολή ανώτερων αξιωματούχων της Cigna, στην οποία αναφέρεται ότι η πρόταση της Anthem ήταν απογοητευτική.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.


















