Η Interamerican παρουσιάζει και φέτος σημαντικές επιδόσεις στους τομείς υπηρεσιών οδικής και προσωπικής (άμεσης ιατρικής και ταξιδιωτικής) βοήθειας. Κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η εταιρεία έγραψε στην οδική βοήθεια μεικτά ασφάλιστρα 17,34 εκατ. ευρώ, ενώ στην προσωπική βοήθεια τα ασφάλιστρα έφθασαν τα 3,55 εκατ. ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η εταιρεία εξυπηρέτησε στην οδική βοήθεια 135.587 περιστατικά και στην προσωπική 19.844 κλήσεις, από τις οποίες οι 2.475 αφορούσαν σε διακομιδή παθόντων με ασθενοφόρο (2.419) και από αέρος (56) με ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο. Στη φωτό: ο Γενικός Διευθυντής του κλάδου βοηθείας Γιώργος Βαλαής.
Με βάση τα στοιχεία του 2010, η Interamerican στο σύνολο της αγοράς υπηρεσιών βοήθειας διαθέτει μερίδιο που προσεγγίζει το 25%, βασιζόμενη κυρίως στις ιδιόκτητες υποδομές της σε μέσα μεταφοράς και στο εξειδικευμένο προσωπικό -350 υπάλληλοι και συνεργάτες- που απασχολεί. Ειδικότερα στην οδική βοήθεια, η εταιρεία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα την εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων από 3,5 τόνους και άνω, διαθέτοντας από το 2010 τρία σύγχρονα ιδιόκτητα οχήματα με μέσο χρόνο ανταπόκρισης μικρότερο της μιας ώρας στον εθνικό οδικό άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι η εταιρεία αντιμετώπισε 94 περιστατικά βαρέων οχημάτων, κυρίως νταλίκες διεθνών μεταφορών, με επιτόπου επισκευή σε 28, ρυμούλκηση σε 34 και τροφοδοσία με ανταλλακτικά σε 16 περιπτώσεις.
Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της Interamerican στους τομείς βοήθειας, ο Γενικός Διευθυντής του κλάδου της εταιρείας Γιώργος Βαλαής επισημαίνει: «Η Interamerican επιμένει να προτάσσει την ποιότητα σε ένα χώρο όπου προβάλλονται άμεσες ανάγκες των πελατών και συνεπώς, οι αποτελεσματικές υπηρεσίες έχουν ιδιαίτερη κοινωνική αξία. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη εργασιών με ιδιαίτερα υψηλή την ικανοποίηση των ασφαλισμένων που καταγράφεται σε μηνιαία βάση και φθάνει το 92% στην οδική και το 96% στην προσωπική βοήθεια. Φέτος, εξυπηρετούμε περίπου 650 πελάτες ημερησίως κατά μέσο όρο, με συγκριτικό πλεονέκτημα για την εταιρεία την ανταγωνιστική δυναμική των εσωτερικών συνεργειών, συγκεκριμένα της προσωπικής βοήθειας με το Medisystem για την υγεία και της οδικής βοήθειας με τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

InteramerICAN Day, μια ημέρα για τον εθελοντισμό (video)

Ε. Κατσουλάκη: Σύγχρονο storytelling, ΑΙ και αυθεντικότητα

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

Το μέλλον της ασφάλισης είναι υβριδικό & βαθιά πελατοκεντρικό

Interamerican: Στην κορυφή των “AI in Marketing Awards 2026”

Ο Αστικός Πολιτισμός του είδους των ανθρώπων και η “φωνή” στα ζώα

Η Interamerican στο διάλογο για την ανθεκτικότητα στο Delphi


















