
Σε θέματα μεθοδολογίας για τον τρόπο με τον οποίο θα καθοριστεί ο δείκτης κόστους υγείας φαίνεται πως περνά, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή που συγκροτήθηκε υπό την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς αξιολόγησης των ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας.
Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως πλέον η επιτροπή έχοντας πλήρη σύνθεση, και ολοκληρώσει όλες τις προκαταρκτικές συζητήσεις και επαφές, μπήκε πλέον στον πυρήνα του θέματος που είναι η διαμόρφωση του επίμαχου δείκτη.
Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, θεωρείται εφικτός ο στόχος ο δείκτης κόστους υγείας να έχει καθοριστεί το προσεχές φθινόπωρο, ώστε να νομοθετηθεί παραμονές λήξης του 2025 και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2026.
Βάσει αυτού του δείκτη, τα συναρμόδια υπουργεία θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πλέον θα έχουν άλλον «οδηγό» καθορισμού των ασφαλίστρων τους.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αλλαγής του δείκτη κόστους υγείας προέκυψε όταν αρχές του έτους η κυβέρνηση διαπίστωσε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες προέβησαν σε αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας οι οποίες πλησίασαν και το 20%, με την ΕΛΣΤΑΤ να καταγράφει ένα μεσοταθμικό 14%.
Δημοφιλή
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Σχόλια
Trending News

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Καμπανάκι για υπερβολικές ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Πως θα υπολογίζεται ο δείκτης για τις αυξήσεις στα ισόβια προγράμματα υγείας

Τι αναφέρει η ΚΥΑ για τον καθορισμό του Ετήσιου Δείκτη ασφαλίσεων υγείας (ΕΔΑ)

Που στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνοι οι οδηγοί

Οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και οι πρακτικές τιμολόγησης ιατρικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών







