
Την υποστήριξή του στην τοποθέτηση του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, αναφορικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα, εξέφρασε ο ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι είναι προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης ο συνδυασμός αναδιανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο συνταξιοδοτικό.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πατέλης δήλωσε πως πρέπει “να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους”.
Ο Χρ. Σταϊκούρας επισήμανε πως υπάρχει σαφής αναφορά στη συνέντευξη του κ. Πατέλη ότι η μετάβαση στο νέο σύστημα θα είναι σταδιακή και επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους.
Μίλησε, επίσης, για ένα σύστημα που θα έχει και αλληλεγγύη γενεών αλλά ταυτόχρονα και σεβασμό στους πόρους του κάθε πολίτη τους οποίους τοποθετεί στο ασφαλιστικό ταμείο, έτσι ώστε να αισθάνεται ασφαλής πως θα έχει μία ικανοποιητική σύνταξη.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τι πληρώνουν ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ 18-22 Μαΐου

Η αύξηση μισθών μέσω συλλογικών συμβάσεων ανάχωμα στην ακρίβεια

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση για μειωμένο ωράριο εργασίας

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 9/4

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 23 – 27 Μαρτίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ 5-9 Ιανουαρίου

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
















