Eurolife

Δολοφόνος ζητάει… τα ρέστα από την ασφαλιστική του θύματος

Σκότωσε τη γυναίκα του και τώρα θέλει με τα χρήματα από την δική της ασφάλεια ζωής για να πληρώσει τα έξοδα της υπεράσπισής του. Ο «συζυγοκτόνος» Harold Henthorn (φωτό) έχει μάλλον βαλθεί να… τρελάνει δικαστές, αστυνομικούς και ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο 59χρονος Αμερικανός θέλει να χρησιμοποιήσει 1,5 εκατ. δολάρια από την ασφάλεια [...]

Ethniki
Δολοφόνος ζητάει… τα ρέστα από την ασφαλιστική του θύματος

henthornΣκότωσε τη γυναίκα του και τώρα θέλει με τα χρήματα από την δική της ασφάλεια ζωής για να πληρώσει τα έξοδα της υπεράσπισής του.

Ο «συζυγοκτόνος» Harold Henthorn (φωτό) έχει μάλλον βαλθεί να… τρελάνει δικαστές, αστυνομικούς και ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο 59χρονος Αμερικανός θέλει να χρησιμοποιήσει 1,5 εκατ. δολάρια από την ασφάλεια Ζωής της δεύτερης συζύγου του για να καλύψει τα έξοδα στη δίκη για τον θάνατό της.

Μόνο που βασικός κατηγορούμενος είναι ο ίδιος ο Henthorn. Κατηγορείται ότι σκότωσε τη δεύτερη γυναίκα του, Toni Bertolet τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ από τότε η αστυνομία έχει ανοίξει εκ νέου το φάκελο για τον θάνατο της πρώτης συζύγου του, που διαπράχθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια!

Και οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε «φρικτά ατυχήματα», στα οποία ο Henthorn ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Η Dr. Toni Bertolet… έχασε την ισορροπία της και έπεσε από ύψος σχεδόν 50 μέτρων σε γκρεμό, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με τον Henthorn, λίγο πριν την 12η επέτειο του γάμου τους, στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain του Colorado.

henthorn2Η πρώτη του γυναίκα, Lynn Rishell, έχασε τη ζωή της όταν το τζιπ του ζευγαριού την πλάκωσε στην κυριολεξία, ενώ προσπαθούσαν με τον άντρα της, να αλλάξουν σκασμένο λάστιχο σε έναν απομακρυσμένο αυτοκινητόδρομο στο Colorado. Ο Henthorn ισχυρίστηκε ότι ο γρύλος έφυγε από τη θέση του την ώρα που η Lynn προσπαθούσε να πιάσει ένα μπουλόνι που είχε κυλήσει κάτω από το αμάξωμα, με αποτέλεσμα το τζιπ να την συνθλίψει!!!

Και στις δύο περιπτώσεις ο Henthorn ήταν ο μοναδικός δικαιούχος των ακριβών ασφαλιστηρίων ζωής των άτυχων γυναικών. Από την ασφάλεια της πρώτης έλαβε 500.000 δολάρια, ενώ από τη δεύτερη το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα 4,5 εκατ. δολάρια.

Τώρα, έρχονται στο φως έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Henthorn προσπαθεί να πάρει 1,5 εκατ. δολάρια από το ασφαλιστήριο που σύναψε η γυναίκα του το 2001, με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται τα χρήματα για να πληρώσει τον συνήγορό του για τη δίκη που ξεκινά τον ερχόμενο μήνα.

Το ανώτατο δικαστήριο του Colorado έχει αποφανθεί ότι οι δολοφόνοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ασφαλιστικά ποσά από τα θύματά τους και οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να εκταμιεύουν ποσά “πρόωρα”, ήτοι όσο οι αρχές ερευνούν μία υπόθεση ή εκκρεμεί μία κατηγορία. Ο επόμενος δικαιούχος είναι η 9χρονη κόρη του ζευγαριού Hayley.

O Henthorn ξεκίνησε τη διαδικασία είσπραξης του ποσού της ασφάλειας ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του και πριν μάθει ότι το FBI διερευνούσε τα πάντα γύρω από τις συνθήκες που αυτός έλαβε χώρα. Όμως ακόμη και σήμερα που αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο, ο Henthorn συνεχίζει να προσπαθεί να πάρει τα χρήματα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Henthorn έχει στο παρελθόν ζητήσει από την οικογένεια της Bertolet να του ρευστοποιήσουν μέρος της περιουσίας της, αν και το δικαστήριο του Douglas County με απόφασή του απαγόρευσε στον Henthorn να έχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία της γυναίκας του.

Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121