Tsomokos

Ομπάμα: Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για αντιμετώπιση των χάκερς

Στενότερη συνεργασία με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων ζήτησε ο Μπάρακ Ομπάμα από τους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Από το βήμα συνεδρίου στο πανεπιστήμιο Stanford, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους CEO τόσο της Silicon Valley όσο και του χρηματοπιστωτικού κλάδου να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες και [...]

Ethniki
Ομπάμα: Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για αντιμετώπιση των χάκερς

Στενότερη συνεργασία με την κυβέρνηObamaση για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων ζήτησε ο Μπάρακ Ομπάμα από τους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Από το βήμα συνεδρίου στο πανεπιστήμιο Stanford, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους CEO τόσο της Silicon Valley όσο και του χρηματοπιστωτικού κλάδου να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες και πιο γρήγορα, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Ο Ομπάμα έχει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής του την ενίσχυση των… αμυντικών συστημάτων των ΗΠΑ απέναντι στις επιθέσεις χάκερς, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς και επιφέρουν πλήγματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και σε κρατικούς οργανισμούς.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Όμως είναι γεγονός πως ούτε ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τα καταφέρει και η κυβέρνηση είναι αυτή που συνήθως διαθέτει την καλύτερη πληροφόρηση για επικείμενες απειλές», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η επίθεση χάκερς κατά της Sony είναι αυτή που έχει ανησυχήσει περισσότερο τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την υποκλοπή στοιχείων, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις για την ακύρωση της προβολής της ταινίας «The Interview», ενός σατιρικού φιλμ για τον ηγέτη Kim Jong-un.

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να προστατεύσουμε την Αμερική από αυτές τις κυβερνοαπειλές και αυτός είναι μέσω της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα, στη διάθεση σωστής πληροφόρησης ως πραγματικοί συνεργάτες», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

interasco
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121