
Τη γεωγραφική ανάπτυξη των συνεργασιών της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει η INTERAMERICAN, με αντικείμενο των παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας στη νησιωτική Ελλάδα, προσθέτοντας και τη Σέριφο στους ήδη συνεργαζόμενους δήμους Τήνου, Σίφνου, Ιστιαίας-Αιδηψού και Ύδρας.
Το γεγονός ότι κατά την τελευταία τριετία η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει στη Σέριφο 9 αποστολές διακομιδής με εναέριο μέσο για ασφαλισμένους της, είναι ενδεικτικό των αναγκών του νησιού για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής εργασιών της INTERAMERICAN, τονίζοντας την κοινωνική αξία της εν λόγω συνεργασίας. Εξάλλου, ο δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης σε σχετική δήλωσή του υπογραμμίζει την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας του συνόλου των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.200 περίπου. Η δημοτική αρχή αξιοποιεί με αυτή τη συμφωνία, όπως και οι άλλοι συνεργαζόμενοι δήμοι, τις διατάξεις του “Καλλικράτη”, που από πέρυσι επιτρέπει τη διάθεση κονδυλίων για υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.
Όσον αφορά στις καλύψεις, το πρόγραμμα ασφάλισης είναι ειδικά διαμορφωμένο για την τοπική κοινωνία, λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα και μόνο εφόσον δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να επιληφθεί το ΕΚΑΒ, περιλαμβάνοντας διακομιδή με ελικόπτερο ή υγειονομικό αεροπλάνο –καθώς και με ασθενοφόρο όπου απαιτείται- και ακόμη συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας (τηλεφωνικές συμβουλές) με απεριόριστη πρόσβαση των κατοίκων στη Γραμμή Υγείας 1010. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής Βοηθείας, μόνο κατά το 2013 η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε σε 147 κλήσεις για διακομιδή από αέρος, με 8 στις 10 κλήσεις να προέρχονται από τα νησιά της χώρας μας.
Σημειώνεται ότι η ασφάλιση των κατοίκων της Σερίφου έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν την εξίσωση της ασφάλισης οχημάτων

Η Βιωσιμότητα και ο Επιχειρηματικός Πολιτισμός του καθήκοντος

Η INTERAMERICAN αλλάζει την αφήγηση: Από τα ασφαλιστήρια σε όσα αξίζει να προστατεύουμε

Γ. Καντώρος: Στόχος το 1 δισ. ευρώ ασφάλιστρα & παρουσία σε 10 χώρες

Η Interamerican παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια (video)

Το 3ο «EEA ATHENS RUN» έστειλε το μήνυμα οτι ο αθλητισμός ενώνει

Resilience Stories: Στην πρώτη γραμμή της ανθεκτικότητας (video)


















