Eurolife

Γλιτώνουν τη φορολογική ενημερότητα οι διαμεσολαβητές

Μετά από επισταμένες προσπάθειες του ΕΕΑ -τις οποίες στήριξαν οι φορείς της διαμεσολάβησης και επικεφαλής επιμελητηρίων- οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταθέσουν φορολογική ενημερότητα για να ανανεώσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. του Νίκου Μωράκη Με τροπολογία που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 10 Ιανουαρίου για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης απαιτείται πλέον [...]

AllSafe
Γλιτώνουν τη φορολογική ενημερότητα οι διαμεσολαβητές

Μετά από επισταμένες προσπάθειες του ΕΕΑ -τις οποίες στήριξαν οι φορείς της διαμεσολάβησης και επικεφαλής επιμελητηρίων- οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απαλλάσσονται από την υποχρέωση να καταθέσουν φορολογική ενημερότητα για να ανανεώσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

του Νίκου Μωράκη

Με τροπολογία που κατέθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 10 Ιανουαρίου για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης απαιτείται πλέον πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος και όχι φορολογικής ενημερότητας.

Το σκεπτικό της τροπολογίας ήταν όπως αναφέρει ο υπουργός να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία και να διευκολυνθεί η άσκηση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή χωρίς να παραβλάπτεται η προστασία των ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, πριν έξι μήνες αντιτάχθηκε στην απόφαση να ζητηθεί η φορολογική ενημερότητα από τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, θεωρώντας ότι “πρόκειται για ανήθικο και άδικο μέτρο που θα εφαρμοζόταν αποκλειστικά στον κλάδο της διαμεσολάβησης. Το νομικό τμήμα του επαγγελματικού επιμελητηρίου εξέτασε το θέμα και αρχίσαμε να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δημοσίου μέχρι και που οι ίδιοι αντιλήφθηκαν ότι η εν λόγω απόφαση ήταν λανθασμένη. Έτσι απέσυραν το μέτρο. Η θετική έκβαση στο ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας αναμφίβολα οφείλεται στην συμπαράσταση της ΕΑΔΕ και των λοιπόν επιμελητηρίων της χώρας, που στήριξαν την απόφασή μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο ο οποίος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή πήρε πίσω το μέτρο”.

Designia
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Cover Insurance
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα