Tsomokos

Αντιμέτωποι με φυλάκιση 14 ετών οι ασφαλιστές που πληρώνουν ransomware

Οι ασφαλιστές και όσοι ενεργούν εξ ονόματός τους θα πρέπει να πράττουν έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν πληρώνονται λύτρα σε κυβερνοαπατεώνες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Insurance Times, επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστές στη Βρετανία που παρέχουν συμβόλαια για εκβιασμούς ransomware έχουν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχουν ποινικές [...]

Ethniki
Αντιμέτωποι με φυλάκιση 14 ετών οι ασφαλιστές που πληρώνουν ransomware

Οι ασφαλιστές και όσοι ενεργούν εξ ονόματός τους θα πρέπει να πράττουν έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν πληρώνονται λύτρα σε κυβερνοαπατεώνες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Insurance Times, επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστές στη Βρετανία που παρέχουν συμβόλαια για εκβιασμούς ransomware έχουν ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχουν ποινικές κυρώσεις εάν δεν μπορέσουν να πράξουν τα δέοντα σε περιπτώσεις απαίτησης λύτρων από διαδικτυακές επιθέσεις.

Μιλώντας σχετικά ο Will Healy, συνεργάτης στις κυβερνοασφαλίσεις στην Clyde & Co εξήγησε ότι τόσο οι ασφαλιστικές όσο και οι συνεργάτες που λειτουργούν για αυτές θα πρέπει σύμφωνα με το Section 17A του Terrorism Act 2000 να αποτρέψουν την πληρωμή των τρομοκρατών, καθώς προβλέπεται πέρα από το πρόστιμο ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει και τα 14 χρόνια.

Όπως αναλύσει ωστόσο “το ερώτημα που εγείρεται είναι το πότε η παράβαση του νόμου αφορά το section 17A. Δηλαδή, είναι λίγο ασαφες το τι σημαίνει ότι παραβαίνει κανείς τον νόμο εφόσον έχει λογική αιτία να πιστεύει ότι η πληρωμή σχετίζεται με την τρομοκρατία. Δεν υπάρχει επαρκής καθοδήγηση στο πώς θα εφαρμοστεί η διάταξη αυτή, ωστόσο είναι σόιγουρο ότι δεν θα χρειάζεται οι ασφαλιστές να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι τα λύτρα δεν προορίζονταν για τρομοκράτες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δίνεται λευκή επιταγή και πως είναι αποδεκτό ο ασφαλιστής να μην κάνει έλεγχο για την ταυτότητα του κυβερνοεγκληματία και εν συνεχεία να πληρώνει τα λύτρα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το διακινδυνεύετε¨.
Β.Γ.
Πηγή: Insurance Times

interasco
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121