
Ολοσχερή καταστροφή τριών επιχειρήσεων και σημαντικές ζημιές σε μονάδες άφησε πίσω της η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ωστόσο δεν προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες παρά στον εξωτερικό χώρο αυλών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ασφαλισμένες ζημιές είναι από μηδενικές έως πολύ περιορισμένες.
Την ίδια στιγμή μεγάλη ανησυχία προκαλεί το τοξικό νέφος που έχει δημιουργηθεί από τις αναθυμιασεις για την υγεία των κατοίκων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν μεταβεί στην περιοχή του Ωραιόκαστρου, ενώ και τα τμήματα των ασφαλιστικών εταιρειών βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η περίοδος που εκδηλώνονται πυρκαγιές στην χώρα. Το 2025 μόνο καταγράφηκαν από την πυροσβεστική 9.777 ενάρξεις πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αντιμετωπίζει πράγματι η Ρωσία οικονομικά προβλήματα;

«Resilience Stories»: Καλεσμένος ο Κώστας Λαγουβάρδος

Ποιο είναι το μέλλον της ασφάλειας κατοικιδίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Είναι η Hoolie ο “Game changer” της αγοράς;

Data Centers: Μπορούν να ασφαλιστούν για ζημιές στο περιβάλλον;

H Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Ο κλάδος που δεν ξέρεις ότι χάνεις: H ασφάλιση κατοικιδίων

Το σπλαχνικό λίπος "απειλεί" τον εγκέφαλο



















