

Η Ασφαλιστική Αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών και να διασφαλίσει τις ροές των κεφαλαίων στην αγορά, δήλωσε ο Mark Weil, Διευθύνων Σύμβουλος της Marsh UK & Ireland.
Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των Lloyd’s σε διάλεξη Ασφαλιστικού Ινστιτούτου του Λονδίνου, την Τρίτη, στην Παλαιά Βιβλιοθήκη των Lloyd’s, ο κ. Weil είπε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος θα πρέπει να εστιάσει κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση πελατών και όχι στα προϊόντα-υπηρεσίες που προσφέρει.
Η Αγορά πρέπει να βεβαιωθεί ότι όντως δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ότι η Ασφάλιση πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ένας μηχανισμός για την εξομάλυνση των ταμειακών ροών για τους μεγαλύτερους πελάτες, δήλωσε ο κ. Weil.
Η ασφαλιστική βιομηχανία πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αφορούν στην αξιοπιστία της. Τις “κακές γλώσσες” που προσπαθούν να αποδείξουν τη λάθος αντίληψη, που υποστηρίζεται από ορισμένους, ότι οι Ασφαλιστικές Εταιρίες επιδιώκουν την αποφυγή καταβολής έγκυρων απαιτήσεων.
Ο κ. Weil, ο οποίος εντάχθηκε στη Marsh λίγο πριν από ένα χρόνο, μετά από μια καριέρα στον τραπεζικό τομέα, είπε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία πρέπει να αποδείξει την αξία της στους πελάτες της. Σημείωσε επίσης, ότι η καινοτομία είναι απαραίτητη προκειμένου η ασφάλιση να ανταποκρίνεται στις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις των ανωτάτων στελεχών (C-suits).
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η Karavias γίνεται Ιδρυτικό Μέλος FASE

NatCat: Το μοντέλο κάλυψης και το χάσμα ενημέρωσης

Φυσικές καταστροφές: Ο ρόλος της ασφάλισης και της πρόληψης

Συνάντηση Εκπροσώπων LLOYD’s και Μελών Συνδέσμου Συνεργαζόμενων με μεσίτες LLOYD’S

Ασφάλιση επιχειρήσεων: Η στρατηγική ασπίδα στην εποχή των φυσικών καταστροφών (video)

Συζήτηση στο NatCat Summit για την ασφάλιση και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Review – Ναυτεμπορική: Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις (video)


















